Предизборната кампания в САЩ при президентската надпревара през 2020 година беше

...
Предизборната кампания в САЩ при президентската надпревара през 2020 година беше
Коментари Харесай

Президентска кампания за милиарди: Кой е екипът зад Джо Байдън?

Предизборната акция в Съединени американски щати при президентската конкуренция през 2020 година беше най-скъпата в миналото.

Републиканската партия и Демократическата партия похарчиха над 14 милиарда $ за претендентите си за Белия дом – Доналд Тръмп и Джо Байдън, както и за изборите за Конгрес. Президентът Джо Байдън разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат  през 2024 година

Вече са ясни и главните хора в екипа му за акцията , предава Ройтерс.

Байдън ще назначи Джули Родригес, консултант в Белия дом, за началник на акцията. Тя е била част и от екипа преди четири години. Основната ѝ задача ще бъде мобилизацията в „ колебаещите се щати “.

Един от най-дългогодишните довереници на Байдън и също консултант в Белия дом Майк Донилон създаде посланието, което оказа помощ при успеха над Тръмп.

„ Възстановяването на душата на нацията “, споделяше Байдън, определяйки съперника си Доналд Тръмп като опасност за демократичните норми заради създалото се  обществено напрежение в края на мандата му.

Въпреки безредиците Джо Байдън беше одобрен за идващия президент на Щатите

Стив Рикети е бил юридически консултант на президента Бил Клинтън. Бил е част от екипа на Байдън, до момента в който той беше вицепрезидент по време на мандата на Барак Обама.

Дългогодишните му връзки с Байдън допускат, че той ще част от дребната група хора, които ще взимат сериозните решения по време на акцията.

За първи път афроамериканец е министър на защитата, а латиноамериканец ще дава отговор за националната сигурност и емиграцията

Майкъл Тайлър, деец в информационните тактики, ще бъде началник в това направление. Съветвал е и политическата група на великия баскетболист Леброн Джеймс.

Дженифър О'Мали Дилън бе част от управлението на екипа на Байдън през 2020 година, като се чака да се включи и в идната акция. Тя е първата жена управител на сполучлива президентска политическа акция.

Джо и Джил Байдън Снимка: Getty Images

Очаква се първата дама Джил Байдън да бъде известен заместител на брачна половинка си в някои мероприятия по време на акцията. Сестрата на президента Валери Байдън също ще следи връзката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР